Kom in actie.

It starts with us

Get it done x Cinetree

In samenwerking met Cinetree, de Nederlandse filmclub met een missie, lichten we initiatieven uit die passen bij de filmselectie van deze maand. Wij geloven namelijk dat inspiratie & activatie hand in hand gaan.

De Sterrenmars

It starts with us

Wanneer heb jij voor het laatst de melkweg gezien? Samen met de Nacht van de Nacht zet Get it done zich in om onze sterrenhemel terug te krijgen en lichtvervuiling in Nederland te verminderen.

Met jouw hulp zetten we in onze eigen buurten zoveel mogelijk onnodige lichten uit en starten we een collectief. Loop mee tijdens de sterrenmars en kom in actie (datum binnenkort beschikbaar).

Zero Waste Nederland communities

It starts with us

In 2030 moeten we het gebruik van primaire grondstoffen hebben gehalveerd. Gaan we daarop wachten?

Sluit je aan bij een Zero Waste community bij jou in de buurt en draag bij aan een afvalvrije economie.

Voedselpark Amsterdam

It starts with us

Gemeente Amsterdam wil van de Lutkemeerpolder een distributieterrein maken. Wij gaan voor Voedselpark Amsterdam. Samen kopen we het land voor alle toekomstige generaties. Doe een donatie of wordt vrijwilliger en maak het mogelijk om 43 ha grond in Amsterdam in te gaan zetten voor stadslandbouw.

Stichting Hoopheggen

It starts with us

De missie: Zoveel mogelijk heggen planten met zoveel mogelijk mensen!

Hiermee herstellen we samen de biodiversiteit en het landschap en verbinden we verschillende groepen mensen met de natuur èn met elkaar.

Ieder mens kan een bijdrage leveren aan biodiversiteitsherstel. Wij delen graag met jou hoe dat kan. Help planten, doneer of bied een plek!

Oudere initiatieven

Get rouwverlof done

juni 2021

Marrit van Exel startte een petitie om rouwverlof te normaliseren. Iets dat nu afhangt van de goodwill van je werkgever.

Noodhulp Kampala

augustus 2021

De sloppenwijken van Kampala werden hard getroffen door de zoveelste lockdown. Vrienden vroegen om hulp en dus startte we een crowdfunding.

Campus Uden

mei 2021

Guus Daanen startte een bijzonder initiatief in Uden voor jongeren die nergens terecht konden voor een stage.

Kom in actie

Wil je wat doen voor de wereld maar weet je niet goed wat? Met onze eigen acties en bijzondere initiatieven van anderen nodigen we je uit samen met ons de schouders te zetten onder de uitdagingen van deze tijd. Zo maken we het samen mogelijk.

Wil je meer doen? Of heb je zelf een bijzonder initiatief of idee?
Laat het ons weten via info@getitdone.org