Uit de Schaduw

Get it done in samenwerking met Cinetree

Samen Uit de Schaduw

In samenwerking met Cinetree, de Nederlandse filmclub met een missie, lanceren we de ‘Uit de Schaduw’ campagne 2023.

’’Ik ook, ik ook, ik ook. Zoveel Nederlanders worstelen met hun mentale gezondheid maar we praten er bijna niet over. Het stigma houdt dit tegen. Dit terwijl bijna de helft van Nederland een diagnose heeft en acceptatie een belangrijke sleutel tot heling is. Het is normaal om niet normaal te zijn en het is de hoogste tijd dat we samen dit taboe doorbreken.

Daarom presenteren we de Cinetree documentaire ‘Samen uit de schaduw’ waarin we langs gaan bij experts en ervaringsdeskundigen zoals Dirk de Wachter, Typhoon en Jim van Os die allen het volgende bevestigen; mensen hebben mensen nodig”.

Meer doen of napraten? Op Uitdeschaduw.org hebben we ruimte gecreëerd om met elkaar in gesprek te gaan en tips/ handvaten met elkaar te delen. Zo vind je ook films, boeken en podcasts aangeraden door onze hoofdrolspelers.

Kijk gratis op Cinetree

’Samen uit de schaduw’ is het vervolg op ‘Uit de schaduw’: de korte, poëtische documentaire waarin onze founder Hanna Verboom de strijd aangaat met het taboe op mentale gezondheid. Door haar openheid over haar eigen psychische variatie ontving ze duizenden reacties van mensen die zich hierin herkennen…de ontmoetingen die volgden inspireerden Hanna tot het maken van een vervolg. Maar dit keer niet alleen. Samen met o.a. Dirk de Wachter, Typhoon, Jesse Laport en ook haar eigen broertje onderzoekt ze de kwetsbaarheid van de psyche en komt tot èèn conclusie. Mensen hebben mensen nodig.

Meer doen of napraten?

Je hebt de documentaire 'Samen uit de Schaduw' gezien en wil je verdiepen in het thema mentale gezondheid, verbinden met anderen of je verhaal delen.

Voor iedereen die wil verbinden hebben we de Uitdeschaduw.org pagina gemaakt.
Hier bieden we ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en tips te delen. Zo vind je ook films, boeken en podcasts aangeraden door onze hoofdrolspelers.

Get it done is een netwerk van mensen die geloven dat het tijd is voor een nieuwe manier van denken.

Eentje die begint bij wat we kunnen bijdragen in plaats van wat er te halen valt.

Volg ons op Instagram